Licenciranje trenerjev (tekmovalna sezona 2023/2024)

Na podlagi novega Pravilnika o izdaji licenc in strokovnih seminarjev Zveze nogometnih trenerjev Slovenije podajamo kratka navodila in obrazložitve pri podajanju zahtevkov za izdajo licenc. Pravilnik je bil »posodobljen« v skladu s spremembami strukture usposabljanja strokovnih kadrov pri NZS. Spremembe so bile potrjene na zadnji Skupščini ZNTS.

V 3. členu pravilnika so za posamezno vrsto licence navedene zahtevane usposobljenosti trenerja, v 4. členu pa zahtevane licence za trenerje glede na vrsto tekmovanja.

Posebnosti:

  1. Za vodenje ekipe v 2. SNL se zahteva licenca PRO. Za licenco PRO lahko po novem zaprosijo tudi trenerji v nazivu UEFA A, ki so končali usposabljanje programa UEFA A, ki se izvaja od leta 2022 naprej. Ukrep je začasne narave, saj se bo s tekmovalnim letom 2027/28 za vodenje 2. SNL zahtevala licenca UEFA PRO.
  2. Za vodenje mladinskih programov v 1. SNL ter za vodenje 1. SML, se po novem zahteva licenca UEFA MLADI A. Za licenco UEFA MLADI A lahko zaprosijo trenerji v nazivu Trener PRO.

Zaradi prevelike frekvence oddanih vlog v mesecu juliju in avgustu, vas pozivamo, da začnete z oddajo vlog že v mesecu juniju. Na ta način bomo lahko zagotovili večjo ažurnost pri obravnavi vlog.

Športni pozdrav,
Zdenko Maučec
ZNTS, gen. sekretar

Podobni prispevki