Nogometna terminologija

Zveza nogometnih trenerjev Slovenije je v ponedeljek, 7. 11. 2022, pred začetkom Svetovnega prvenstva v nogometu, v prostorih Paviljona NNC, Brdo pri Kranju, organizirala srečanje strokovnih delavcev v nogometu na temo Nogometno strokovno izrazoslovje.

Srečanja so se udeležili trenerji 1. SNL, selektorji in ostali strokovni delavci v okviru nogometne družine ter predstavniki medijev slovenskih športnih hiš. Dogodek je povezoval Ivo Milovanovič, strokovni del pa je opravil dr. Zdenko Verdenik. Priloženo strokovno gradivo ponazarja primere, ki se uporabljajo v praksi ter predloge za uporabo slovenskega strokovnega jezika v nogometni igri.

GRADIVO

Namen dogodka je bil, da se v komentiranju tekem, novinarskih konferencah in izjavah trenerjev ter trenerskih usposabljanjih uporablja enotno izrazoslovje v slovenskem jeziku, ki na najboljši možen način slušatelju omogoča vpogled dogajanja na nogometnih tekmah, ostalim akterjem nogometne igre pa omogoča učinkovito rabo slovenskega jezika na treningih in tekmah.

Ob zaključku je bila izražena želja vseh, da se v bližnji prihodnosti izda slovar nogometnega izrazoslovja, katerega bi skupaj ustvarili vsi deležniki v nogometu.

Športni pozdrav,
ZNTS

Podobni prispevki