Licenčni seminar je obiskalo čez 400 trenerjev

Prvo soboto in nedeljo letošnjega leta je bil v Kongresnem centru Brdo izveden letni licenčni seminar trenerjev UEFA A, PRO in UEFA PRO za pridobitev licence za vodenje ekip v sezoni 2024/25.

Seminarja se je udeležilo več kot 400 trenerjev z najvišjo izobrazbo. Osnovna tema seminarja je bila: “Branjenje s prehodi – analiza igre – individualni in skupinski trening”. Šest trenerjev predavateljev – Anton Žlogar, Dušan Kosič, Luka Elsner, Dean Klafurić, Branko Zupan in Oliver Bogatinov, je predstavilo svoja razmišljanja, poglede in izkušnje v zvezi s problematiko branjenja in prehoda v napad po odvzeti žogi ter problematiko branjenja po izgubljeni žogi. Predavatelji so upoštevali lastne in tuje trenerske izkušnje tako, da je bila tema razdelana zelo široko, kvalitetno in poučno.

Tudi uvodna predavanja selektorja Matjaža Keka, Aljaža Gornika in Dejana Kopasića so bila osredotočena na osnovno temo seminarja, gostje iz GNK Dinamo Zagreb – direktor nogometne šole Marko Marić in trener U18 Marijan Čaić – pa so iz vidika svojega okolja osnovno temo predstavili teoretično in praktično. Vsebina njihovega praktičnega dela seminarja je bila predvajana v dvorani v video obliki na samem seminarju potem, ko je bil predhodno posnet z igralci Nogometnega razreda NZS v Ljubljani.

Zanimivi sta bili tudi v predavanji jezikoslovca prof. Jureta Cvetka o ‘Jeziku nogometa’ in prof. dr. Mojce Doupona, ki je obrazložila zaključke ankete, ki je bila v lanskem letu opravljena med 830 slovenskimi trenerji glede ugotavljanja socialnih in demografskih značilnosti ter pogojev dela slovenskih nogometnih trenerjev.

Na seminarju sta bila prisotna tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je uvodoma pozdravil vse prisotne trenerje in pohvalil sodelovanje med NZS in ZNTS ter generalni sekretar NZS Martin Koželj.

Seminar je bil v celoti posnet in bo objavljen do konca meseca na spletni strani ZNTS.

Tekst: ZNTS
Foto: m24
Vir: NZS

Podobni prispevki